Català Español
Portada > Notícies > KIRBE GO KURA (Una bona idea)

KIRBE GO KURA (Una bona idea)

Escola Guinardó
15/07/2008

El Claustre de l'Escola Guinardó SCCL de Barcelona, aprova com a eix temàtic per a les festes del curs 2008-2009 -Àfrica- el Projecte Escola Guinardó-Adane: suport a la creació d’una cooperativa agrícola/ramadera a Kélo (Txad).


El projecte s'engega a partir de la proposta de la Comissió de Solidaritat del Departament anomenat Ubuntu, ciutadania global, que engloba -a més- la Comissió Verda (medi ambient) i la Comissió de Gestió dialogada de conflictes i educació emocional.

L'objectiu és aconseguir que l’alumnat s’impliqui en el projecte i renunciï a alguna cosa per col·laborar-hi; els promotors dels projecte, no volen que els nens i nenes es limitin a aportar els diners que els doni la família.

Trien, com a nom per al projecte, el d‘un dels grups de la futura cooperativa, sense que això impliqui necessàriament que els diners recollits s’utilitzin en aquella part del projecte: KIRBE GO KURA, que en llengua lelé significa "Una bona idea".

Després de diferents propostes, es concreten dos moments de recollida de les aportacions econòmiques:
. al gener: després de vacances per tal que els Reis, el Pare Noel, el Tió..., puguin deixar els diners de la joguina a la qual renunciena
. a l’abril: a la festa de Sant Jordi es venen saquets d'espígol confeccionats de manera col·laborativa per l'alumnat de l'escola

- Cada Cicle de l'escola prepara les seves activitats de sensibilització i conscienciació.

Aquest és un resum de la presentació del projecte.

Arxivat a: ADANE-Barcelona
GestorDeContinguts.cat